Inn på tunet

149151_10151338937597095_1653353347_n

Nedre Bakstevold i Re kommune. Vi har ca 20 mordyr av boergeit, som gir 40-50 kje i året. I tillegg til geiter har vi høner, haner, hester, kaniner og katter. Driften i fjøset er gammeldags og uten automatikk. Sammen med tradisjonell dyre-, korn- og høyproduksjon er gården også arena for praktisk pedagogikk, læring og mestring. Hver dag er dyrene i kontakt med barn og unge, samtidig som elevene får utfordret seg litt fysisk. Det er veldig fint for begge!

”Vi jobber kontinuerlig for å øke barn og unges mestringsfølelse, motivasjon, trivsel og læring”

”Alle på Nedre Bakstevold gård skal alltid vises respekt og omsorg slik at dyr og mennesker har en fin opplevelse av samvær med egne og andre raser”.

Vi er en godkjent Inn-på-tunet tilbyder. Vi bruker gården som læringsarena for barn og ungdom i alle aldre.

Nedre Bakstevold gård er en alternativ opplæringsarena. I tillegg til å bruke gården og dyrene har vi snekkerverksted, mekkeverksted med smie og støperi, bakerovn, musikkrom, kjøkkenhage, gårdsrom med kjøkken, bad og undervisningsdel, Læringsriket i skogen hvor motorikk og fag slås sammen. Vi jobber SMART og tenkende. Undervisning i de forskjellige fagene blir dratt inn i oppgavene vi har på gården og vi skreddersyr tilbud som kombinerer teori og praksis. Vi har tett samarbeid med skole og foresatte noe vi ser på som viktig for å få elevene opp og frem.

Camilla Husemoen er dataingeniør og adjunkt med ART-trener utdanning(gruppeART og familieART) i tillegg til gården som pedagogisk ressurs, dyreassisterte intervensjoner, fordypning i ART og nasjonal trener i Tenkede skoler. Camilla driver gården og er den som har det pedagogiske ansvaret for elevene. Vi har flere ansatte som også jobber med elevene og som har god erfaring med å jobbe med elever på denne måten. De har i tillegg bred erfaring med praktisk arbeid noe som er viktig i en slik hverdag vi har her på gården.

Ta gjerne en titt på Nedre Bakstevold gård sin facebook-side


Leave a Reply